Uutiset

Motoristi Survival 2021 ja Motoristi Survival Sora 2021 järjestetään elokuussa

Jotta tapahtumat saadaan järjestettyä mielekkäästi, siirsimme ne epävarman pandemiatilanteen takia toukokuulta elokuulle. Uusi päivämäärä on 7.-8.8.2021.

Jo ilmoittautuneille on lähetetty lisätietoja sähköpostissa mahdollisia maksun palautuksia varten.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on jälleen avattu, parempia kelejä ja aikoja odotellessa näitä sekä muita kevään ja loppukesän tapahtuma voi katsoa täältä:https://mp69.fi/koulutus/kurssi-ilmoittautumiset/

~Motoristi Survival -kouluttajat

Motoristi Survival ja Survival Sora 2021 siirtyvät

Toukokuulle 15.-16.5. kaavaillut MotoristiSurvival- ja Survival Sora on päätetty siirtää, sillä tapahtuman koko ja järjestelyt eivät ole linjassa koronarajoitusten purun kanssa. Olkoonkin, että tapahtuman kaavaileminen toukokuulle oli ehkä toiveajattelua.

Uusi päivämäärä ilmoitetaan viikolla 16 – jo ilmoittautuneille on lähetetty tiedote sähköpostitse, jonka kautta voi perua ilmoittautumisen tai ehdottaa sopivaa viikonloppua.

Kiitos ymmärryksestä ja etenkin kiinnostuksesta tapahtumaa kohtaan! Kesäkuun kurssit näillä näkymin pyörivät normaalisti.


Ystävällisin terveisin
MotoristiSurvival-kouluttajat

Ilmoittautuminen kevään 2021 koulutustapahtumiin on nyt auki!

Kuvaaja Tuula Rosin

Olemme viime päivinä huomanneet kasvavaa liikehdintää kurssi-ilmoittautumissivuilla ja Motoristi Survival-facebooksivulla. Tämä varma kevään merkki kertoo siitä, että ahkerimmat jatkokouluttautujat tietävät näinä aikoina jo hakea tietoa tulevista tapahtumista.

Siispä tiedoksi muillekin: ilmoittautumiset ovat nyt auki ja ei muuta kuin tervetuloa tapahtumiin viihtymään ensi keväänä.

-MP69:n Motoristi Survival-kouluttajat, palveluksessanne.

ps. Mikäli tapahtumista on kysyttävää, koulutusvastaavaan saat yhteyden niin sähköpostilla kuin puhelimellakin.

koulutus@mp69.fi tai 0408281611 / Kalle

PERUTTU: Ylimääräinen kokous ja pikkujoulut 28.11.2020

Lauantaille 28.11.2020 Hämeenlinnaan suunniteltu ylimääräinen kokous Kontiorallia koskien on peruttu. Samalla myös pikkujoulut perutaan.

Moottoripyöräkerho 69 ry:n hallitus teki päätöksen perua kerhon tapahtumat tulevan lauantain osalta vallitsevan koronatilanteen takia.

28.11.2020 Ylimääräinen kerhon kokous liittyen Kontioralliin
28.11.2020 Kerhon pikkujoulut

Kontiorallia koskeva ylimääräinen kokous siirretään ja uudesta ajankohdasta ilmoitetaan jäsenistölle sääntöjen mukaisesti eli kutsu kokoukseen julkaistaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta kerhon julkaisemassa Motoristi-lehdessä.

Vuoden 2020 osalta kerhon pikkujoulut perutaan.

Toivomme ymmärrystä tilanteeseen ja toivotamme kaikille jäsenillemme rauhaisaa ja turvallista joulun odotusta!

MP69 ry:n hallitus

Uusia koulutustapahtumia lisätty kesäkuulle

Huhtikuussa teimme kerhona raskaan päätöksen peruuttaa poikkeusolojen johdosta sekä merkittävä osa koulutustapahtumista, että Kontioralli ensimmäistä kertaa.

Nyt iloksemme ilmoitamme, että yleisön pyynnöstä sekä muuttuneiden Valtioneuvoston linjausten mukaan olemme voineet harkinnan mukaisesti järjestää kesäkuulle muutaman uuden koulutustapahtuman. Tapahtumissa huolehditaan asianmukaisesti hygieniasta ja turvaväleistä, sekä osallistujajoukkoa on rajattu max 20 kurssilaiseen per kurssi.

Tervetuloa mukaan tekemään kesän ajopäivistä rennompia. Lisäinfo ja ilmoittautumiset kurssipäivämäärät-sivulla.

Ps. mikäli sinulla on ideoita kurssien järjestämiseen, olethan yhteydessä koulutus@mp69.fi. Järjestämme tilauksesta myös erillisille ryhmille erikoiskursseja.

Kevätterveisin, MP69 hallitus ja MotoristiSurvival-kouluttajat

KONTIORALLIN 2020 PERUUNTUMINEN SUOMEN KORONAVIRUSEPIDEMIAN VUOKSI

Moottoripyöräkerho 69 ry:n hallitus ilmoittaa murheellisena, että vuoden 2020 Kontioralli perutaan vallitsevien olosuhteiden vuoksi.

LYHYET PERUSTELUT

  1. Näillä näkymin koronavirusepidemia ei ole ohi vielä kesä-heinäkuun vaihteessa. Tällä hetkellä epidemiahuippua ennustetaan vasta toukokuun puoliväliin, jonka jälkeen tartunnat alkavat pikkuhiljaa mutta eivät aivan hetkessä vähentyä.
  2. Suuren ihmismäärän kokoontuminen pienelle alueelle aiheuttaa voimakkaasti suurentuneen riskin levittää koronavirustartuntoja.
  3. Kerhon jäsenistöstä suuri osa kuuluu riskiryhmään saada vakavampi tautimuoto. Myös järjestävässä kerhossa on riskiryhmään kuuluvia, jotka eivät ole valmiita ottamaan ylimääräistä tartuntariskiä.
  4. Erityisesti Lapissa, jossa terveydenhuollon kapasiteetti on mitoitettu vain vakituisille asukkaille, sairaalahoitoa vaativien koronavirustapausten määrän äkillinen kasvu heikentää sairastuneiden selviytymismahdollisuuksia (tämä tilanne tulisi ilmi silloin, jos aiemmin tartunnan saanut Kontiorallivieras alkaisi oireilemaan Kontiorallin aikana, tai jos Kontiorallista tartunnan saaneet jatkaisivat reissuansa muualla Lapissa).
  5. Järjestävä kerho ja MP69:n hallitus on laskenut järjestämisestä aiheutuvat taloudelliset tappiot liian suuriksi, jos Kontioralli yritettäisiin pitää siitä huolimatta että ihmisten liikkumista ja yleisötapahtumiin osallistumista rajoitetaan Suomessa edelleen heinäkuun alussa. Järjestävä kerho ei ole valmis ottamaan tätä riskiä vastaan.

TARKENTAVAT PERUSTELUT

Koronavirusepidemian voimakkuutta (leviämisnopeutta) on tähän mennessä hillitty rajoittamalla ihmisten välisiä kontakteja. Rajoitustoimiin on kuulunut muun muassa rajojen sulkeminen, matkailun rajoitukset, yleisötapahtumien rajoitukset, julkisten ja erilaisten vapaa-ajan tilojen sulkemiset sekä etätyömahdollisuuksien hyväksikäyttö. Rajoituksilla saadaan lisäaikaa sille, että terveydenhuolto kykenisi hoitamaan kaikki vakavasti sairastuneet, eikä ihmisiä kuolisi niin paljon.

Epidemian leviämisnopeutta hidastavien toimien haittapuolena on epidemian keston pidentyminen (kts kuva 1). Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Turun yliopiston mallinnuslaskelmien mukaan ilman rajoittamistoimia epidemia olisi kestänyt Suomessa vain noin 3 kuukautta. Rajoittamistoimien vuoksi epidemian kesto voi pidentyä joidenkin laskelmien mukaan jopa kaksinkertaiseksi (Lähde: THL, Ennusteita hidastamistoimien vaikutuksista). Ensimmäinen tartunta Suomessa todettiin kiinalaisella turistilla tammikuun lopussa 2020. Seuraavat kaksi tartuntaa löydettiin vasta helmikuun lopulla ulkomailta tulleilta suomalaisilta. Todettujen tartuntojen määrä nousi voimakkaasti vasta maaliskuun aikana, jolloin epidemian katsottiin Suomessa alkaneen. Tällä hetkellä huhtikuussa elämme vielä lisääntyvien tartuntatapausten määrää, ja THL:n ennuste epidemian huipusta ajoittuu aikaisintaan toukokuun puoliväliin. Teoriassa tästä lähtien tartuntamäärät kääntyisivät laskuun, mutta edelleen tartuntoja tapahtuisi. Myös epäilyksiä toisesta korona-aallosta on esitetty. Toinen aalto johtuu käytännössä siitä, että ensimmäisessä aallossa kaikki ihmiset eivät saa tartuntaa joten heidän immuunijärjestelmänsä ei ole kehittänyt vasta-aineita virusta vastaan. Näiden ihmisten sairastuminen näkyy käppyröissä sitten toisena tartunta-aaltona.

Kuva 1. Epidemian voimakkuus vs. kesto

Allaolevassa kuvassa (Kuva 2) Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema arvio epidemian kestosta kahdessa eri mallinnuksessa.

Kuva 2. Epidemian kesto

MP69:n hallitus haluaa tehdä oman osansa epidemian leviämisen hidastamiseksi sekä erityisesti sen estämiseksi, ettei yksikään kerhon jäsen ole lisääntyneessä riskissä sairastua kerhotoimintaan osallistumisen seurauksena. Kevään ja alkukesän keinoja ovat vuosikokouksen siirtäminen ja ajotaitokurssien peruminen. Kontioralli ajoittuu laskelmien mukaan vielä epidemia-aikaan, joten näemme että ainoa vaihtoehto suojella jäsenistöä ja koko Suomea on peruuttaa tämä valtava yleisötapahtuma. Kontioralli kerää väkeä ympäri Suomen, erityisesti Jyväskylän eteläpuolelta (Kuva 3). Tänä vuonna väkeä tulisi tavallista enemmän, koska Kontioralli 2020 päätettiin avata kaikille avoimeksi.

Kuva 3. MP69:n jäsenistö (lähde: jäsenrekisteri, 20.04.2020)

Kuvitellaan tilanne, että osa pitkäaikaisista Kontiorallikävijöistä ei alkavien yskä-, mahatauti- tai flunssaoireiden pelossakaan ole valmis jättämään yhtäkään Kontiota välistä. Puhumattakaan oireettomista viruserittäjistä – kaikille tartunnan saaneille ei edes tule oireita mutta he voivat jonkin aikaa levittää virusta muihin ihmisiin ja koskemiinsa pintoihin. Eihän pitkä Kontiolaattarimpsu saa katketa?! Nyt sitten nämä henkilöt kulkevat pitkän matkan esimerkiksi Helsingistä, Tampereelta ja Kuopiosta Lappiin. Lähestymismatkallansa he käyvät todennäköisesti ainakin huoltoasemilla vessassa & kahvilla, kesäkioskilla jätskillä ja kaupoissa ruoka- ja juomaostoksilla, ehkä osa majoittuukin mukavasti sisätiloihin matkallansa. Montaa pintaa kosketetaan ja monen satunnaisen kohtaamisen kanssa nauretaan ja ihmetellään maailman menoa.  Montako välillistä tai välitöntä kontaktia tapahtuu? 2? 20? 200+? Sama itse Kontiorallissa, mutta moninkertaisena. Kosketaan bajamajan kahvaan, lauletaan samaan karaokemikkiin, jaetaan elämäntarinoita suu vaahdossa, pistetään pullo kiertämään nuotion äärellä… Riski on vain liian suuri.

Kontioralli ei ole ainut suuri kokoontumisajo, joka koronavirusepidemian vuoksi perutaan tänä vuonna. Suurista kokoontumisajoista jo peruutettujen listassa on ainakin YCCF-ralli. Useiden yleisötapahtumien peruutuksia tulee erittäin suurella todennäköisyydellä kevään ja kesän mittaan sekä moottoripyörä- että muussa harrastusmaailmassa.

MITÄ TILALLE?

Perinteistä Kontiorallitunnelmaa lähestymisineen, Kontrollissa käymisineen ja Kontiotuttujen näkemisineen  ei ole mahdollista saavuttaa ilman aitoa tapahtumaa. Jos jäsen aikoo tehdä omatoimisen Kontioreissun, MP69:n hallitus suosittelee jäsenistöä minimoimaan ihmiskontaktit koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Reissukuvista ja -kertomuksista voidaan koostaa Motoristilehteen juttu varsinkin, jos reissu on kohdistunut johonkin menneiden vuosien Kontiorallipaikoista. Kuvat, videot ja kertomukset lähetetään osoitteeseen mp69@mp69.fi .

Jotta pitkät Kontiolaattaketjut eivät pääsisi katkeamaan, MP69:n hallitus painattaa 2020 -erikoislaatan. Voit tilata oman laattasi ennakkoon heinäkuun ajan MP69:n verkkokaupasta, näin varmistat oman laattasi. Erikoislaatta on noudettavissa (ennakkotilaus) tai ostettavissa MP69:n vuoden 2020 vuosikokouksessa syksyllä, tai MP-messuilla 2021. Myöhemmin laatan voi tilata myös MP69:n verkkokaupasta.

Lähteet:

https://thl.fi/fi/-/koronaepidemian-mallinnus-ihmiskontaktien-rajoittaminen-vaikuttaa-epidemian-kestoon-ja-paivittaisten-tartuntojen-maaraan

https://thl.fi/documents/533963/1449651/Ennusteita_hidastamistoimien_vaikutuksesta_2020_03_18.pdf/b5f1ec87-565a-59f6-0f5b-6090390c9bc8?t=1584516033014

https://yle.fi/uutiset/3-11260305

https://yle.fi/uutiset/3-11275380

MP69:n jäsenrekisteri (Flomembers)

https://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kertausharjoitukset-ja-vapaaehtoiset-harjoitukset-perutaan-heinakuun-loppuun-asti?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

https://www.aamulehti.fi/a/029956e2-ddca-410f-859b-63e791083b65

Tiedote koronavirusepidemian vaikutuksista MP69:n vuosikokoukseen ja tapahtumiin

Koronavirusepidemian hillitsemisen vuoksi Suomessa on annettu rajoituksia yleisötapahtumien järjestämiseen. Yleisesti ottaen ihmisten liikkumista ja kanssakäymistä on rajoitettava taudin leviämisen hidastamiseksi. Tämä on tärkeää myös MP69:n kannalta, koska jäsenistöstä suuri osa kuuluu riskiryhmään saada vakavampi henkeäuhkaava tautimuoto.

Ensimmäinen haaste on vuosikokouksen järjestäminen, koska näinä aikoina epidemia on vielä voimakkaasti pahenevassa vaiheessa. MP69:n hallitus on selvittänyt parhainta ratkaisua tilanteesta selviämiseksi. Tärkein tavoite on, että voisimme välttää jäsenen sairastumisen kerhon toimintaan osallistumisen seurauksena.

Yksi keino pitää vuosikokous ja välttää tartuntariski olisi tarjota osallistujille etäyhteysmahdollisuus kokoukseen. Valitettavasti yhdistyslain mukaan yhdistyksen säännöissä on oltava kirjattu etäyhteysmahdollisuus ja sen ehdot. Koska meidän säännöissä ei puhuta etäosallistumisesta mitään, emme voi lain mukaan pitää vuosikokouksessa etäyhteysmahdollisuutta.

Toinen keino pienentää tartuntariskiä on siirtää kokousta myöhempään, turvallisempaan ajankohtaan. Siinäkin tulee lakipykälät vastaan: yhdistyslain mukaan kokous tulee pitää yhdistyksen säännöissä määrättynä aikana. Meidän säännöissämme vuosikokous tulee pitää huhtikuun loppuun mennessä.

MP69:n hallitus ehdottaa, että toimimme seuraavasti (kopioitu MotOrg ry:n teettämän lakiteknisen konsultaation perusteella tehdystä suunnitelmasta): 

Yhdistyksen kokous kutsutaan koolle sääntömääräisenä aikana, mutta kaikki yhdistyksen kokouksen asiat päätetään kokouksessa siirtää jatkokokoukseen. Käytännössä siis riittää, että kokoukseen tulee paikalle vain puheenjohtaja ja sihteeri ja kaikki esityslistan kohdat päätetään siirtää jatkokokoukseen ja lisäksi kokous päättää, että päätetäänkö kokouksessa suoraan jatkokokouksen ajankohta vai velvoitetaanko hallitus kutsumaan jatkokokous koolle myöhemmin päätettävänä ajankohtana.

Tässä sääntömääräisessä kokouksessa ei siis tulla päättämään mistään varsinaisista kokousasioista vaan sääntömääräinen kokous päättää vain kokousasioiden siirtämisestä jatkokokoukseen ja jatkokokouksen järjestämisestä. Jatkokokous on käytännössä ylimääräinen yhdistyksen kokous ja sitä koskee ylimääräistä yhdistyksen kokousta määrittävät säännöt, mutta teknisesti jatkokokous on varsinaisen kokouksen jatkoa – ei ylimääräinen kokous.

Kerhon järjestämät kurssit ja tapahtumat pyritään järjestämään, mikäli senhetkiset viranomaismääräykset ne sallivat. Muutoksista tiedotetaan kerhon internetsivuilla www.mp69.fi sekä kerhon Facebook-ryhmässä.

Lue lisää Kontiorallin peruuntumisesta täältä.

MP69:n hallitus

Moottoripyöräkerho 69 ry:n sääntömääräinen vuosikokous

Kokous on lauantaina 18.4.2019 kello 12.00 osoitteessa Juupavaarantie 290, Lyly. Huom! Älkää tulko paikalle.

Vuosikokouksen esityslista

Aika: 18.4.2020
Paikka: Peltola, Juupavaarantie 290, 35530 LYLY

1. Kokouksen aloitus

Kerhon puheenjohtaja Laura Liimatta avaa kokouksen

2. Kokouksen järjestäytyminen

Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä, kaksi pöytäkirja tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Todetaan. Kokous on laillinen, mikäli kokouskutsu on julkaistu kerholehti Motoristissa vähintään kaksi viikkoa ennen kokousta.

4. Esityslistan hyväksyminen

Katsotaan esityslista

5. Ilmoitusasiat

Käsitellään mahdolliset ilmoitusasiat

6. Kauden 2019 toimintakertomuksen, tilinpäätöksen ja tilintarkastajan/toiminnantarkastajan lausunnon hyväksyminen

Käsitellään kauden 2019 toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto ja päätetään niiden hyväksymisestä

7. Tili- ja vastuuvapauden myöntäminen

Päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle kauden 2019 tileistä tilintarkastajan/toiminnantarkastajan lausunnon perusteella, tai muista toimenpiteistä, joihin lausunto antaa aihetta

8. Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaali

Valitaan kerholle puheenjohtaja sekä hallitus, johon kuuluu 7-10 jäsentä

9. Tilintarkastajien/toiminnantarkastajien ja heidän varamiesten vaali

Valitaan tilintarkastajat/toiminnantarkastajat ja heille varamiehet

10. Kerhon jäsenmaksu vuodelle 2021

Päätetään kerhon jäsenmaksu vuodelle 2021

11. Kunniajäsenten kutsuminen

Kutsutaan kerhon kunniajäseniksi hallituksen ehdottamat jäsenet

12. Kontiokarhujen jakoperusteet ja kutsuvieraat

Päätetään, millä perusteella Kontiokarhut jaetaan sekä kutsuvieraslistan perusteista

13. Kauden 2020 toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen

Päätetään vuoden 2020 toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta

14. Muut mahdolliset asiat

Käsitellään muut esille tulevat asiat, jotka kokous haluaa ottaa käsiteltäväkseen

15. Kokouksen päättäminen

Kokouksen puheenjohtaja päättää kokouksen

Tiedote ja vuosikokouskutsu löytyvät myös Motoristi-lehdestä, joka on julkaistu tällä kertaa myös digitaalisessa muodossa. Lehti tulee jäsenille postitse perinteiseen tapaan.

Kevään 2020 kurssit peruttu

Kevään kurssit on peruttu. Ilmoittautumiset ovat suljettu ja ohjeet maksujen palautuksista lähetetty ilmoittautuneille.

MP69:n hallituksen kokouksessa päätettiin yksimielisesti 1.4., että kaikki kevään 2020 kurssit perutaan koronavirusepidemian leviämisen rajoittamiseksi. Päätös nojaa Suomen hallituksen ohjeistuksiin ja määräyksiin kokoontumisrajoituksista. 

Pahoittelemme tilannetta ja pyrimme järjestämään korvaavaa toimintaa loppukaudesta, yleisen tilanteen niin salliessa. Tiedotamme tästä kevään kursseille ilmoittautuneille sekä kerhon yleisiä tiedotuskanavia käyttäen.

Ystävällisin terveisin,

MP69 Hallitus / MotoristiSurvival

Kyselyt aiheesta osoitteeseen koulutus@mp69.fi