Koulutus – Moottoripyöräkurssit

MP69 järjestää monipuolista ajokoulutusta motoristeille.

Koulutukseen liittyviin kysymyksiin vastaa MP69:n koulutusvastaava:
Jarmo Iivari
sähköposti koulutus(at)mp69.fi

Lue lisää koulutustoiminnastamme:


Motoristi Survival -filosofia

Haluamme innostaa motoristeja ajattelemaan ajamistaan, jotta moottoripyöräily olisi aina hauskaa ja turvallista!

Sujuva liikkuminen ahtaalla parkkialueella. Nautinnollisesti ja jouhevasti etenevä mutkainen tie ilman pelkoa ojaan suistumisesta. Hallinnan tunne erilaisilla tienpinnoilla ja sääolosuhteissa. Nopea ja tehokas jarrutus ja/tai väistö auton kiilatessa eteen sivutieltä. Henkiä pelastava toiminta onnettomuustilanteessa. 

Ajotaito on monen tekijän summa. Tietämys moottoripyöräilyä ohjaavista fysiikan lainalaisuuksista, kyvyt säätää omaa ajoaan vallitsevan tilanteen mukaan sekä omat asenteet ajamiseen rakentavat kokonaisuuden nimeltä ajotaito. Harjoittelulla ja opiskelemalla voi tietoisesti kehittää ajotaitoa. Taidon oppimisessa osaava, tarkkasilmäinen ja kannustava opettaja nopeuttaa kehitystä huimasti. 

Motoristi Survival -kurssit ovat erinomainen mahdollisuus tutustua moottoripyöräilyyn harrastuksena, oppia teoriaa moottoripyörän käsittelyn taustalla sekä ottaa tuntumaa omaan ajokkiinsa. Ajoharjoituksiin lukeutuvat mm. jarrutusharjoitukset, ajoasentotreenit, katseen hyödyntäminen sekä hallintalaitteiden käyttö. Kursseilla siis käydään läpi moottoripyörän hallintaa ja liikenneturvallisuutta teoriassa sekä kentällä.

Motoristi Survival -koulutuksen ydin on oppilaan oma oivaltaminen ja Ahaa!-elämykset. Osaavat ja kokeneet kouluttajamme antavat neuvoja ja niksejä kaikille motoristeille yksilöllisesti. Kurssimme sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneemmillekin maailmankiertäjille, pyörätyypistä riippumatta.

Kaikki MP69:n kouluttajat ovat Motoristi Survival-kouluttajakurssin käyneitä aktiivisia alan harrastajia. Joukossa on myös liikenneopettajia, SMOK-auktorisoituja kouluttajia sekä Liikenneturvan MPEAK-kouluttajia.

Mikäli olet kiinnostunut moottoripyöräilyä koskevista tutkimuksista, löydät sivuiltamme referaatteja koti- ja ulkomaisista tutkimuksista ja kansainvälisistä konferensseista.

Koulutusta tehdään yhteistyössä. Alusta alkaen yhteistyökumppaninamme on ollut mm. Liikenneturva. Yhteistyötä tehdään myös SMOTO:n ja monien muiden kerhojen kanssa.

Tilauskurssien mahdollisuutta voi tiedustella osoitteesta koulutus@mp69.fi.

Motoristeilta motoristeille – käytä hyödyksesi!

– MP69 ja kouluttajat