YROY2014

 

26.-27.7.2014 kokoontui Vantaan auringon alle joukko jännittyneitä motoristeja. Smoton ja MP69n yhteistyössä toteuttaman Young Rider of the Year –kilpailun viimeinen vaihe oli juuri alkamassa.

YROY on 16-22 –vuotiaille motoristeille suunnattu liikennnneturvallisuus- ja taitoajokilpailu. Kisan on aikanaan ideoinut Eurooppalaisten moottoripyöräorganisaatioiden yhteenliittymä, FEMA, mutta nykyään Suomi on ainoa, joka YROY-perinnettä pitää yllä, nyt 14. kertaa.

Koko viikonlopun paahtanut aurinko piti huolen haastavista kilpailuolosuhteista: lauantaina lämpöä oli 28 astetta, sunnuntaina 32. MP69n mp-kouluttajista koostunut tuomaristo testasi kilpailijoita koko viikonlopun aamusta iltaan. Hitaista tehtävistä, erilaisista jarrutustehtävistä, ohjaustekniikan testaamisista ja maastoajostakin koostunut kilpailu koetteli kuljettajia monipuolisesti ja piti huolen tapahtumalle ominaisesta kovasta vaatimustasosta. Vuoden 2014 kisan voitti 18-vuotias Valtteri Kortesuo Juupajoelta, pyöränään Kawasaki ER-6f.

– Tänäkin vuonna kilpailun voittajaksi selvisi se kuljettaja, joka kykeni tasaisiin ja varmoihin suorituksiin kerta toisensa jälkeen. Kaikilla finalisteilla oli omat huippuhetkensä, mutta Valtteri näytti hallitsevansa kaiken testatun tasaisen hienosti, totesi MP69:n Tommi Lumiaho, joka toimi YROY:n päätuomarina.

Valtteri Kortesuo, mitkä olivat fiilikset kun sait kuulla voittaneesi?

– Olin sekä yllättynyt että onnellinen, ehkä vähän hämmentynytkin. Eniten onnellinen, Kortesuo kertoi.

Kannattaako mielestäsi YROYn kaltaista kilpailua järjestää Suomessa?

– Kyllä YROYta kannattaa järjestää, jo senkin vuoksi, että tietääkseni liikennehenkisiä kisoja ei ole muita.

Kenelle suosittelisit YROY-kisaan lähtemistä?

– Kaikille nuorille, jotka haluavat haastaa oman ajotaitonsa.

Smoton puheenjohtaja Jouni Heikola, miten kannustaisit nuoria osallistumaan YROYn kaltaiseen kilpailuun?

– YROY on hauska ja mielenkiintoinen kilpailu, jonka tarkoituksena on nostaa hyvän, moottoripyörän ajamisen hallitsevan nuoren kuljettajan ajotaitoa kilpailun aikana. Hioa asioita, joita ei välttämättä ilman asiantuntevan kouluttajan apua pystyisi kehittämään. Kilpailun päätarkoitus on löytää paras kuljettaja, mutta myös nostaa kaikkien osallistujien taso erittäin korkeaksi.

Finaalin tulokset:
Valtteri Kortesuo 98,61p, Kawasaki ER-6f, Juupajoki
Jalmari Kortesuo 92,46p, Honda CBR 125, Juupajoki
Tino Hietala 77,61p, Honda CB 125 F, Seinäjoki
Pyry Collander 68,64p, Honda CBR 125, Pori


Kilpailun voittaja sai tänä vuonna Aprilia RS125 –kevytmoottoripyörän. Toiseksi sijoittunut saa vapaavalintaisen Michelin-rengassetin, kolmannelle luovutettiin 250€ lahjakortti Hanx-myymälään, ja neljäs sai ilmaisen pääsyn MP69n MotoristiSurvival-kurssille sekä Max22-rata-ajokokoontumiseen.


Previous page: YROY 2013
Seuraava sivu: MP turvallisuus / NMR