YROY 2013

Joonas Tikkanen on

Young Rider of the Year 2013

 

 Vuoden 2013 Young Rider of the Year -kilpailu saatiin jälleen päätökseen Joutsassa JoSeMoRan radalla, 17.-18.8.2013. Jo kolmatta kertaa mukana ollut Joonas Tikkanen nappasi tällä kertaa voiton, kuitaten itselleen kilpailun pääpalkinnon, KTM 125 Duke ABS moottoripyörän.


"Hyvät on fiilikset tottakai, mitä muuta se voisi olla! Voittoahan kilpailussa lähettiin hakemaan", riemuitsee tuore voittaja. Joonas lisää, ettei tasaväkisessä kilpailussa ollut mitään kutinaa tulevasta voitosta: "Viime vuonna olin kakkonen, mutta tänä vuonna kilpailu oli vieläkin kovempaa eikä varsinaisesti mikään ollut helppoa." Niille jotka epäröivät kannattaako Yroy-kilpailuun lähteä mukaan, Joonas rohkaisee, että osallistuminen ei maksa mitään ja esikarsintalomakkeen täyttämiseen ei mene kuin 10 minuuttia.

Kilpailun päätuomari Tommi Lumiaho Moottoripyöräkerho 69:stä totesi kisasta: "Tosi kova tasoista porukkaa. Annettuja ajosuorituksia arvioitaessa painotettiin moottoripyörän käsittelytaitoja epäsuoralla lähestymistavalla. Vain muutamia tehtäviä mitattiin ja arvioitiin suoraan sellaisenaan, kun taas useat tehtävät oli rakennettu laajoiksikin asiakokonaisuuksiksi, joista poimittiin arvioitavaksi useita eri asioita per suoritus, tuomariston määrittelemien painotusten mukaan. Ja vaikka tämä on kilpailu, täällä on hyvä henki ja kilpailijat tykkäävät viettää aikaa toistensa kanssa. Ilmapiiri on ihan mielettömän hyvä ja ihmiset tukevat täällä toisiaan. Lopulta kaikki myös oppivat aina jotain uutta, me tuomaritkin."


Sijoitukset:
1. Joonas Tikkanen (Suonenjoki) 73,79 pistettä
2. Oula Regina (Turku) 71,92 pistettä
3. Aapo Savolainen (Kuopio) 69,27 pistettä

Kilpailun tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Michelin, L-Fashion Group Oy Motorsport ja Storm Motor.

YROY on 16-22 -vuotiaiden motoristien ajotaitokilpailu, jossa testataan moottoripyörän kuljettajan ajotaitoja, liikennevalmiuksia ja riskien tunnistamista. Nuorten kuljettajien ajotaidon kehittämisen lisäksi kisan tavoitteena on lisätä nuorten motoristien liikenneturvallisuutta ja saada aikaan keskustelua turvallisesta liikennekäyttäytymisestä. YROY-kilpailu järjestettiin nyt 13. kertaa. YROY 2013 järjestivät yhteistyössä Suomen Motoristit ry ja Moottoripyöräkerho 69 ry.

Lisätiedot:
Perttu Levy, Yroy 2013 projektivastaava, SMOTO, puh. 0400 629 546
Tommi Lumiaho, nuorisovastaava, MP69, puh. 050 409 3450
www.yroy.fi + Facebook ryhmä

yroy.fi

2013 finaalin tulokset


Previous page: YROY 2012
Seuraava sivu: YROY2014