YROY 2012Yroy2012 voittajakolmikko vasemmalta Kivelä(3) Ryymin(1) Tikkanen(2)

Kalle Ryymin vei voiton nuorten motoristien ajotaitokilpailussa YROY:ssa

Suonenjokinen varusmies Kalle Ryymin kahmaisi nuorten motoristien ajotaitokilpailun voiton. Hänen onnistumistaan olisi saattanut veikata myös viime vuoden perusteella, tuolloin hän sijoittui YROY-kisassa toiseksi. Tänä vuonna toiseksi taituroi Joonas Tikkanen, myös Suonenjoelta ja kolmanneksi Kuopion Mikko Kivelä. Kilpailun huipentuma koettiin kaksipäiväisenä finaalina 18.-19.8.2012 Joutsassa.

-          Minut yllätti tänä vuonna se, että kisa oli vielä tiukempi kuin viime vuonna, vaikka viime vuosikin oli niin tiukka. Taso oli aivan uskomaton jokaisella kuljettajalla. Vasta kun pisteet oli laskettu, selvisi siinä vaiheessa ylipäätään kärkinelikko ja etukäteen ei voinut olla varma mistään, toteaa tuomariston Tommi Lumiaho.

Kilpailun jälkeen vuoden nuoren motoristin Kalle Ryyminin riemu oli pidättelemätön:

-          Tänä vuonna kilpailijataso oli vieläkin kovempi kuin viime vuonna, nyt oli paljon hyviä kilpailijoita. Mutta hyvältä tuntuu, tätä haettiin, Ryymin totesi.

Kilpailun lopputulokset:

1. Kalle Ryymin                     77,82 pistettä
2. Joonas Tikkanen                74,62 pistettä
3. Mikko Kivelä                      73,44 pistettä

Tehtäväkohtainen pistetaulukko on TÄSSÄ (PDF)

YROY on nuorten 16 – 22-vuotiaiden motoristien ajotaitokilpailu, jossa testataan moottoripyörän kuljettajan ajotaitoja, liikennevalmiuksia ja riskien tunnistamista. Nuorten kuljettajien ajotaidon kehittämisen lisäksi kisan tavoitteena on lisätä nuorten motoristien liikenneturvallisuutta ja saada aikaan keskustelua turvallisesta liikennekäyttäytymisestä. YROY-kilpailu järjestettiin nyt 12. kertaa. Ensimmäinen YROY-kilpailu järjestettiin vuonna 1999 ja kisaa on käyty vuotta 2010 lukuun ottamatta vuosittain.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Suomen Motoristit ry (SMOTO) ja Moottoripyöräkerho 69 ry. Kilpailun tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Michelin, Rukka Motorsport ja Storm Motor.

Lisätietoa kilpailusta ja aikaisempien kilpailujen tuloksia: www.yroy.fi. YROY löytyy myös Facebookista.

Lisätiedot:
Perttu Levy
, nuorisovastaava, SMOTO, puh. 0400 629 546
Tommi Lumiaho, nuorisovastaava, MP69, puh. 050 409 3450

Suomen Motoristit ry (SMOTO) on moottoripyöräkerhojen etujärjestö, jonka tarkoituksena on valvoa suomalaisen motoristin etua. SMOTOon kuuluu yli 100 jäsenkerhon kautta ja henkilöjäseninä yhteensä yli 17 000 suomalaista motoristia. Suurimpana motoristien etujärjestönä SMOTO edustaa ja valvoo kaikkien suomalaisten moottoripyöräharrastajien ja –kuluttajien etua. Lisätietoja: www.smoto.fi

Moottoripyöräkerho 69 ry (MP69) on valtakunnallinen moottoripyöräkerho, joka järjestää jäsenilleen runsaasti erilaisia tapahtumia, kokoontumisajoja ja koulutusta.  Kerho tekee myös yhteistyötä moottoripyöräalan sidosryhmien kanssa kotimaassa ja ulkomailla. Tapahtumiamme ovat esimerkiksi Kontioralli, Max22 ja MotoristiSurvival-kurssit. Lisäksi MP69 vaikuttaa moottoripyöräilyyn kohdistuvaan lainsäädäntöön.

 

      


Previous page: FEMA kokous 7.10.2017
Seuraava sivu: YROY 2013